Egyedi hajók - egyedi technológia

Mi kell ahhoz, hogy egy vérbeli hajós álma megvalósuljon? Egy olyan új technológia, amivel az egyedi igényeknek és a régóta dédelgetett terveknek megfelelően, egyéni kialakítású és formatervezésű hajókat lehet építeni, nem követve a sorozatgyártások mindenki által ismert formavilágát és már megszokott megoldásait.

Ez az Easy Plank technológia, ami a sorozatgyártású hajók azonnal tesztelhető prototípusának (ősmintájának) költséghatékonyabb és a tesztelés után is használható elkészítését teszi lehetővé.

A gyártószerszámot nem igénylő technológia a hagyományos hajóépítési technikák legjavát alkalmazza a modern anyag adta lehetőségek maximumának kihasználásával.
A tetszőleges hosszban gyártható, üvegszállal laminált, keményhab-magú palánkokkal a szendvics-szerkezetű hajók a fahajók technológiájával épülnek. A z Easy Plank elemeket az építőbordákra helyezzük fel és végső lépésként külső majd belső üvegszál lamináttal borítunk, ami történhet az egyszerűbb és olcsóbb kézi laminálási eljárással, szálszórásos módszerrel vagy vákuminjektálással.

Ez az eljárás a megszokottnál jóval gyorsabb és költséghatékonyabb építést tesz lehetővé, így a végeredmény nemcsak egy egyedi megjelenésű, hanem egy erősebb, ellenállóbb és könnyebb hajótest. A habtechnológia tulajdonságai a hajók hang- és hőszigetelő tulajdonságait is nagyban növelik.

Az Easy Plank technológiának köszönhetően álmai könnyedén megvalósíthatók. Legyen szó kecsesebb verseny, klasszikus, vagy túravitorlásról, elegánsan sikló jachtról vagy fürge katamaránról, az Easy Plank a hajótípusok széles skáláján alkalmazható kiváló eredménnyel.
 
Alapanyag hajóépítőknek
Méret mm Nettó Ár
60x20 6,9-euró
65x15 6,5-euró
65x10 6,3-euró
40x10 5,9-euró